Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consilierul local Victor Cernea denunță ”o nouă țeapă” dată sătmărenilor de către Apaserv, care ia credite de 120 milioane de lei
Florin Răchitan  - Vineri, 24 Noiembrie 2023

În ședința de joi a Consiliului Local Satu Mare, majoritatea politică formată din cosnilierii UDMR și PSD a votat punctele de pe ordinea de zi care prevăd contractarea unor credite în valoare totală de aproape 120 milioane de lei de către compania de apă și canalizare Apaserv pentru cofinanțarea unor proiecte europene aflate în derulare în municipiu și județ.

Este vorba despre credite solicitate de la bănci pe termen scurt (deci cu dobândă mare) pe care conducerea companiei le justifică prin nevoia de a acoperi cheltuielile de cofinanțare a proiectelor europene în locul Guvernului, care se pare că a ajuns la fundul sacului și nu mai are de unde să vireze acești bani, cel puțin în acest an.

Într-un scenariu ideal, Apaserv ar urma să recupereze sumele respective de la Guvern din bugetul anului viitor, dar până atunci dobânzile trebuie plătite de undeva.

Solicitarea de credite vine după majorarea cu 25% a tarifului la serviciile de apă și canalizare și după ”corecțiile financiare” în valoare de 25 milioane de lei în urma unor suspiciuni de fraudare a licitațiilor pentru executarea lucrărilor din cadrul proiectelor europene, aspecte asupra cărora au atras atenția recent deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, și consilierul local liberal Victor Cernea.

Același consilier local a luat poziție în ședința de joi și în această ultimă problemă, pe care a descris-o ca fiind ”cireașa de pe tort din seria țepelor Apaserv”:

”Nu putem permite ca UDMR să îndatoreze acest oraș, furând viitorul sătmărenilor, doar pentru a acoperi costul real al incompetenței!

În cadrul ședinței de consiliu local, frăția UDMR-PSD a aprobat un nou credit de 120 de milioane de lei, cu o singură destinație: Apaserv.

Dacă seria țepelor a început cu acea majorare de 25% a tarifului, atunci creditul poate fi considerat chiar cireașa de pe tort pentru acest management neserios și lipsit de profesionalism.

Nu am votat proiectul de hotărâre. Ca și consilier local al Partidului Național Liberal, nu pot să girez lipsa de profesionalism și deciziile Primăriei de a masca greșelile de la Apaserv în detrimentul sătmărenilor”!




911 vizite
Distribuie pe